Skip to content

johan van bever

Narrow screen resolution Wide screen resolution Increase font size Decrease font size Default font size   
advertentie
  • Advertentie
U bent hier: Home arrow Oosterzele arrow Moortsele: Gemeenschapscentrum geopend
Skip to content
Moortsele: Gemeenschapscentrum geopend
zondag 01 juli 2007
Gemeenschapscentrum geopend
In Moortsele is zondagmiddag het gemeenschapscentrum André De Ganck officieel geopend.

Het gemeenschapscentrum wordt een centrum waar cultuur wordt bedreven en waar mensen elkaar kunnen ontmoeten. Het staat naast het erfgoedhuis waarin het enigzins geïntegereerd is, naast de kerk en naast het park en de begraafplaats. Dat het gemeenschapscentrum uitzicht biedt op het kerkhof lag gevoelig maar dat ebt weg. De beplanting zal er over enkele jaren voor zorgen dat de begraafplaats minder zichtbaar zal zijn.

Het kerkhof is de laatste rustplaats van André De Ganck, de man waarnaar het gemeenschapscentrum is genoemd. André De Ganck werd geboren in 1910. Hij werd onderwijzer, eerst in de gemeenteschool van Massemen en later in de Sint Margrietstraat, hartje Paterhsol in Gent. Hij woonde nagenoeg zijn ganse leven in Moortsele, waar hij in 2004 overleed. Hij was de laatste burgemeester van het onafhankelijke Moortsele in de periode van 1971 tot 1977. Hij zorgde er in die tijd voor dat er betonwegen kwamen tussen de afgelegen wijken van Moortsele en de dorpskern.

Paul De Ganck naast de foto van zijn vader André De Ganck

Tijdens de plechtigheid nam zijn zoon Paul De Ganck het woord. Hij toonde zich namens de famile heel dankbaar en zei ook nog dat zijn vader er nooit zou van gedroomd hebben dat het gemeenschapscentrum in Moortsele zijn naam zou dragen. André De Ganck was een man van en voor de gemeenschap van Moortsele, was in alles betrokken en deed Moortsele lezen als voorzitter van het Davidsfonds. Aan de ingang van het gemeenschapscentrum staat nu zijn foto.

Lees ook:

 
< Vorige   Volgende >