Rechtbank Strijd: Hoe Trump de Geduld van Rechter Engoron op de Proef Stelt

In de fraudezaak van Donald Trump in New York, heeft rechter Arthur Engoron duidelijk gemaakt wie de leiding heeft. Trump begon zijn tijd op het getuigenbankje te gebruiken om grieven te luchten en directe antwoorden op vragen te vermijden. Engoron, die de zaak zonder jury behandelt, besloot dat het genoeg was. “Meneer Kise, kunt u uw cliënt onder controle houden?” vroeg Engoron aan Trump’s advocaat, Christopher Kise. “Dit is geen politieke bijeenkomst. Dit is een rechtszaal”.

Het was niet de eerste keer dat de 74-jarige Engoron, een voormalige taxichauffeur die twee decennia op de bank heeft doorgebracht, zijn geduld verloor met de verdediging in de rechtszaak van de procureur-generaal van New York, Letitia James. James heeft Trump, zijn familiebedrijf, zijn volwassen zonen en vele andere gedaagden beschuldigd van het manipuleren van financiële verklaringen, activawaarden en Trump’s nettovermogen om banken en verzekeraars te bedriegen.

Engoron heeft de voormalige Amerikaanse president twee keer beboet voor het overtreden van een spreekverbod dat hem verbiedt de griffier van de rechter te bekritiseren. Vorig jaar hield hij Trump in minachting voor het negeren van een dagvaarding. Engoron oordeelde in september dat Trump’s financiële verklaringen fraude bevatten.

De beruchtheid van Trump’s zaak is een grote verandering voor een rechter die, hoewel hij in het verleden niet terughoudend was in het gebruik van kleurrijke taal, het grootste deel van zijn 44-jarige juridische carrière in New York buiten de publieke belangstelling heeft doorgebracht.

Veelgestelde Vragen
Wie is rechter Arthur Engoron?
Arthur Engoron is een rechter die de fraudezaak van Donald Trump in New York behandelt. Hij heeft meer dan twee decennia op de bank doorgebracht en heeft een reputatie opgebouwd voor zijn geduld en vastberadenheid om de rechtbank te laten functioneren als een rechtszaal, niet als een politieke bijeenkomst.

Wat is de fraudezaak van Donald Trump?
De fraudezaak van Donald Trump is een rechtszaak aangespannen door de procureur-generaal van New York, Letitia James. James heeft Trump, zijn familiebedrijf, zijn volwassen zonen en vele andere gedaagden beschuldigd van het manipuleren van financiële verklaringen, activawaarden en Trump’s nettovermogen om banken en verzekeraars te bedriegen.

Wat is een spreekverbod?
Een spreekverbod is een gerechtelijk bevel dat iemand verbiedt om over een bepaald onderwerp te spreken. In dit geval heeft rechter Engoron een spreekverbod opgelegd aan Donald Trump, dat hem verbiedt de griffier van de rechter te bekritiseren.

Verklarende Woordenlijst
Fraudezaak: Een rechtszaak waarin iemand wordt beschuldigd van bedrog of oneerlijkheid om persoonlijk gewin te behalen.
Spreekverbod: Een gerechtelijk bevel dat iemand verbiedt om over een bepaald onderwerp te spreken.
Griffier: Een persoon die verantwoordelijk is voor het bijhouden van de administratie en andere taken in een rechtbank.
Dagvaarding: Een schriftelijk bevel dat iemand oproept om voor de rechtbank te verschijnen.
Procureur-generaal: De belangrijkste juridische adviseur van de regering in sommige landen, waaronder de Verenigde Staten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *