Kasper Schmeichel tekent voor Anderlecht: topspeler voor een schappelijke 250.000 euro per jaar

Kasper Schmeichel, de ervaren doelman met een indrukwekkende carrière, heeft zijn weg gevonden naar RSC Anderlecht, een Belgische voetbalclub gevestigd in Brussel. De Deense keeper, die eerder succes kende bij Leicester City in de Premier League, heeft de aandacht getrokken met zijn bescheiden salariseisen en sterke wil om zichzelf te bewijzen op het veld.

Schmeichel verdiende volgens Britse bronnen tijdens zijn hoogtijdagen bij Leicester City maar liefst 6,5 miljoen euro per jaar. Bij Nice, een Franse club, verdiende hij nog steeds een aanzienlijk bedrag van 2,1 miljoen euro per jaar. Ondanks deze lucratieve aanbiedingen voelde hij zich niet langer op zijn gemak bij Nice, en daarom werd zijn contract ontbonden.

Dit opende de deur voor Anderlecht, dat de kans met beide handen aangreep. Schmeichel had al enige tijd geleden laten doorschemeren dat hij beschikbaar zou zijn voor een transfer, maar trok zijn woorden even later weer in. Dit veranderde echter nadat zijn contract in Frankrijk werd beëindigd. De doelman toonde toen oprechte interesse in een overgang naar Brussel, en CEO Sports Jesper Fredberg was bereid deze kans te benutten. Opvallend genoeg was geld geen doorslaggevende factor in deze overeenkomst.

Naar verluidt heeft Schmeichel ingestemd met een basisloon van ongeveer 250.000 euro bruto voor één jaar. Dit omvat een redelijk maandelijks loon en een iets hogere tekenpremie. Bovendien bevat het contract een optie waarmee RSC Anderlecht hem na juni 2024 kan behouden, waarbij de vergoedingen dan aanzienlijk zouden toenemen.

Het feit dat Schmeichel akkoord ging met een dergelijk bescheiden salaris voor een speler van zijn kaliber is opmerkelijk in de voetbalwereld. Voor de gemiddelde persoon op straat blijft 250.000 euro nog steeds een aanzienlijk bedrag, maar in de context van het professionele voetbal wordt dit als uitzonderlijk laag beschouwd. De meeste andere gerenommeerde nieuwkomers bij RSC Anderlecht verdienen jaarlijks ongeveer 1 miljoen euro. Thorgan Hazard, met een bruto jaarsalaris van 1,8 miljoen euro, is de best betaalde aanwinst, waardoor Schmeichel ruim zeven keer minder verdient.

Het lijkt erop dat Schmeichel vastbesloten is om zich op het veld te bewijzen en alle geruchten die uit Nice zijn voortgekomen, te weerleggen. Hij zal moeten concurreren met Maxime Dupé om een plek in het team te veroveren. RSC Anderlecht heeft geen specifieke details over de salarissen van spelers vrijgegeven, maar het lijkt erop dat Schmeichel vooral beschikbaar was vanwege zijn bereidheid om voor een relatief bescheiden salaris te spelen, vergelijkbaar met wat een speler bij een gemiddelde Belgische subtopper zou verdienen. De cijfers onderstrepen dit opmerkelijke aspect van zijn overgang naar de club.