Wat is het COVID-bestrijdingsmedicijn?

In de strijd tegen COVID-19 zijn er verschillende behandelopties beschikbaar om ziekenhuisopname en andere ernstige complicaties te voorkomen. De Amerikaanse Food and Drug Administration (FDA) heeft verschillende medicijnen goedgekeurd voor de behandeling van COVID-19 en heeft andere geautoriseerd voor noodgebruik. Daarnaast worden er nog meer therapieën getest in klinische proeven om te evalueren of ze veilig en effectief zijn in de behandeling van COVID-19.

Hoewel geen enkele behandeling een vervanging is voor vaccinatie tegen COVID-19, is het belangrijk om te weten dat er behandelopties beschikbaar zijn voor degenen die symptomen van COVID-19 vertonen en positief testen. Het is essentieel om zo snel mogelijk na de diagnose met een zorgprofessional te praten over de beschikbare behandelopties. Deze professional zal de beste optie voor u kennen op basis van uw symptomen, risico’s en gezondheidsgeschiedenis.

Een van de goedgekeurde medicijnen is Paxlovid (nirmatrelvir-tabletten en ritonavir-tabletten, samen verpakt voor oraal gebruik), dat is goedgekeurd voor de behandeling van COVID-19 bij bepaalde volwassenen die buiten het ziekenhuis worden behandeld. Een ander goedgekeurd medicijn is Veklury (remdesivir), een intraveneuze therapie die is goedgekeurd voor gebruik bij zowel patiënten die geen ziekenhuisopname nodig hebben als bij degenen die zijn opgenomen.

De FDA blijft samenwerken met ontwikkelaars, onderzoekers, fabrikanten, het National Institutes of Health en andere partners om de ontwikkeling en beschikbaarheid van therapeutische geneesmiddelen en biologische producten te versnellen om COVID-19 te voorkomen of te behandelen. De ontwikkeling van COVID-19-therapieën die effectief zijn tegen huidige en toekomstige varianten blijft een kritieke prioriteit.

Veelgestelde vragen (FAQ)
Wat is de FDA?
De FDA, of Food and Drug Administration, is een Amerikaanse overheidsinstantie die de veiligheid en effectiviteit van medicijnen, medische hulpmiddelen, voedsel, cosmetica en stralingsuitzendende producten reguleert.

Wat is Paxlovid?
Paxlovid is een medicijn dat is goedgekeurd door de FDA voor de behandeling van COVID-19 bij bepaalde volwassenen. Het bestaat uit nirmatrelvir-tabletten en ritonavir-tabletten, die samen zijn verpakt voor oraal gebruik.

Wat is Veklury?
Veklury, ook bekend als remdesivir, is een intraveneuze therapie die is goedgekeurd door de FDA voor de behandeling van COVID-19 bij zowel patiënten die geen ziekenhuisopname nodig hebben als bij degenen die zijn opgenomen.

Wat zijn klinische proeven?
Klinische proeven zijn onderzoeken waarbij mensen vrijwillig deelnemen aan het testen van nieuwe medicijnen of therapieën. Deze proeven helpen om te bepalen of een nieuw medicijn of therapie veilig en effectief is.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *