Wat doet de minister van Binnenlandse Zaken in Groot-Brittannië?

De Minister van Binnenlandse Zaken, in het Verenigd Koninkrijk beter bekend als de Home Secretary, is een van de meest invloedrijke posities binnen de Britse regering. Deze positie is een van de Grote Staatsambten, wat betekent dat de Home Secretary een van de meest senior en invloedrijke ministers in de regering is.

De Verantwoordelijkheden van de Home Secretary
De Home Secretary heeft een breed scala aan verantwoordelijkheden. Deze omvatten onder andere de handhaving van de wet in Engeland en Wales, zaken van nationale veiligheid, kwesties met betrekking tot immigratie en toezicht op de Security Service (MI5). De Home Secretary heeft ook de algemene verantwoordelijkheid voor alle zaken van het Home Office, inclusief de algemene verantwoordelijkheid voor de reactie van het Home Office op COVID-19, waaronder gezondheidsmaatregelen aan de grens en politiebevoegdheden om de lockdown te handhaven.

De Huidige Home Secretary
Op 13 november 2023 werd James Cleverly aangesteld als Home Secretary als onderdeel van een kabinetswijziging door premier Rishi Sunak. Voorheen was Suella Braverman de Home Secretary, maar zij werd ontslagen na een weekend van herdenkingsceremonies en protesten.

De Geschiedenis van de Positie
De positie van Home Secretary werd gecreëerd in 1782, hoewel de verantwoordelijkheden sindsdien vele malen zijn veranderd. Eerdere houders van het ambt hebben onder andere de premiers Lord North, Robert Peel, de hertog van Wellington, Lord Palmerston, Winston Churchill, James Callaghan en Theresa May omvat.

Veelgestelde Vragen
Wat doet de Home Secretary?
De Home Secretary is verantwoordelijk voor de handhaving van de wet in Engeland en Wales, zaken van nationale veiligheid, kwesties met betrekking tot immigratie en toezicht op de Security Service (MI5).

Wie is de huidige Home Secretary?
Op 13 november 2023 werd James Cleverly aangesteld als Home Secretary.

Wanneer werd de positie van Home Secretary gecreëerd?
De positie van Home Secretary werd gecreëerd in 1782.

Verklarende Woordenlijst
Home Secretary: De Britse minister van Binnenlandse Zaken. Deze positie is een van de Grote Staatsambten, wat betekent dat de Home Secretary een van de meest senior en invloedrijke ministers in de regering is.
Grote Staatsambten: De vier meest senior posities in de Britse regering. Deze omvatten de premier, de minister van Buitenlandse Zaken, de minister van Financiën en de Home Secretary.
Security Service (MI5): De binnenlandse veiligheids- en inlichtingendienst van het Verenigd Koninkrijk.
Home Office: Het ministerie van Binnenlandse Zaken van het Verenigd Koninkrijk. Het wordt geleid door de Home Secretary.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *