Spotify Verandert Strategie: Belgische Playlists Verdwenen

In een onverwachte zet heeft Spotify besloten om de Belgische playlists te schrappen en de verantwoordelijke voor deze muziekselecties te ontslaan. Deze beslissing markeert een significante verschuiving in de strategie van het muziekstreamingplatform.

De ontslagen medewerker, die sinds 2018 verantwoordelijk was voor de Belgische markt, bevestigde zelf zijn vertrek. Zijn rol was cruciaal voor het samenstellen van playlists die specifiek gericht waren op Belgische artiesten en luisteraars. Door zijn ontslag en de afschaffing van de Belgische playlists, wordt deze taak nu overgenomen door teams die ook verantwoordelijk zijn voor andere landen.

Deze verandering heeft geleid tot bezorgdheid onder Belgische artiesten, vooral de kleinere en lokale muzikanten die afhankelijk waren van deze specifieke playlists voor hun zichtbaarheid en promotie. Het verdwijnen van deze playlists kan hun kansen om ontdekt te worden aanzienlijk verkleinen.

Spotify lijkt zich nu meer te richten op gepersonaliseerde playlists zoals Discover Weekly en Daily Mix, die gebruik maken van algoritmen om muziek aan te bevelen op basis van luistergewoonten. Daarnaast test Spotify een nieuwe chatbot die playlists kan samenstellen op basis van tekstprompts van gebruikers.

Deze strategiewijziging weerspiegelt een bredere trend binnen de muziekstreamingindustrie, waar gepersonaliseerde en geautomatiseerde aanbevelingen steeds meer de norm worden. Het blijft echter de vraag hoe deze veranderingen de diversiteit en de promotie van lokale muziek zullen beïnvloeden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *