Ciarán veroorzaakt chaos: Frankrijk en Spanje geven als eersten ‘code rood’ af voor zware storm

Frankrijk en Spanje hebben als eerste landen een ‘code rood’ afgekondigd voor de zeer zware storm Ciarán. Deze aankondiging komt als reactie op de verwachte extreme weersomstandigheden die de storm met zich mee zal brengen. De autoriteiten in beide landen hebben gewaarschuwd voor aanzienlijke windschade en mogelijke overstromingen als gevolg van de storm.

Ciarán, die zich momenteel over de Atlantische Oceaan beweegt, wordt voorspeld om in de komende dagen aan land te komen in zowel Frankrijk als Spanje. Meteorologen voorspellen dat de storm windsnelheden kan bereiken die verwoestende schade kunnen aanrichten. Daarnaast is er ook een aanzienlijk risico op overstromingen, vooral in laaggelegen gebieden en langs de kustlijnen van beide landen.

De ‘code rood’ waarschuwing is de hoogste waarschuwing die kan worden gegeven voor extreme weersomstandigheden. Het geeft aan dat er een ernstige bedreiging is voor het leven en de veiligheid van mensen, en dat er aanzienlijke schade aan eigendommen kan worden verwacht. De autoriteiten in zowel Frankrijk als Spanje hebben de burgers opgeroepen om voorzorgsmaatregelen te nemen en de adviezen van de lokale overheid op te volgen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *