Grote Rookontwikkeling door Brand in Luikse Woontoren

In de kelder van de Kennedytoren, een prominente woontoren in het hart van Luik, is een brand uitgebroken die voor aanzienlijke rookontwikkeling zorgt. De brand, die vanochtend begon, heeft geleid tot de afkondiging van het gemeentelijk rampenplan.

De hulpdiensten zijn massaal ter plaatse om de situatie onder controle te krijgen en de bewoners in veiligheid te brengen. De rookontwikkeling is zo hevig dat de brandweer extra maatregelen heeft moeten nemen om de verspreiding van de rook naar de hogere verdiepingen te beperken.

De evacuatie van de bewoners verliep vlot, mede dankzij de snelle reactie van de hulpdiensten. Er zijn geen meldingen van ernstige verwondingen, maar enkele bewoners zijn behandeld voor rookinhalatie. De oorzaak van de brand is nog onbekend en wordt momenteel onderzocht door de autoriteiten.

De Kennedytoren, een bekend gebouw in Luik, herbergt tientallen appartementen en is een belangrijk onderdeel van de skyline van de stad. De brand heeft niet alleen materiƫle schade veroorzaakt, maar ook een gevoel van onrust onder de bewoners en de gemeenschap.

De burgemeester van Luik heeft benadrukt dat de veiligheid van de bewoners de hoogste prioriteit heeft en dat er alles aan wordt gedaan om de situatie zo snel mogelijk te normaliseren. De komende dagen zullen er inspecties plaatsvinden om de structurele integriteit van het gebouw te beoordelen en om te bepalen wanneer de bewoners kunnen terugkeren naar hun appartementen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *