Wat is de hoogste woontoren van Duitsland?

In het hart van de Europaviertel in Frankfurt staat de indrukwekkende Grand Tower, het hoogste woongebouw van Duitsland. Met een hoogte van 180 meter en 51 verdiepingen biedt deze toren een ongeëvenaard uitzicht over de stad en een luxueuze woonervaring.

De Grand Tower, voltooid in 2020, is ontworpen door het architectenbureau Magnus Kaminiarz & Cie. en ontwikkeld door GSP Städtebau. Het gebouw herbergt 418 appartementen, elk voorzien van ruime balkons die een uniek honingraatpatroon vormen op de glazen gevel. Deze balkons bieden niet alleen privacy, maar ook een adembenemend uitzicht over Frankfurt.

Een van de opvallende kenmerken van de Grand Tower is de uitgebreide aandacht voor duurzaamheid en comfort. De balkons zijn uitgerust met zonnepanelen die bijdragen aan de energievoorziening van het gebouw, terwijl de vloer-tot-plafond ramen zorgen voor optimale lichtinval en warmte in de winter. Daarnaast beschikt de toren over een gemeenschappelijk dakterras van 1.000 vierkante meter en een privé zonneterras op de 43e verdieping, waar bewoners kunnen ontspannen en genieten van het panoramische uitzicht.

De Grand Tower is niet alleen een architectonisch meesterwerk, maar ook een symbool van modern stedelijk wonen. Het gebouw is bekroond met verschillende nationale en internationale prijzen, waaronder de German Design Award, en heeft zich gevestigd als een nieuw icoon in de skyline van Frankfurt. Met zijn innovatieve ontwerp en luxueuze voorzieningen zet de Grand Tower nieuwe standaarden voor residentiële hoogbouw in Duitsland.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *